Sant Cristòfol de les Planes

Descripció

L'església actual és moderna. La original, però, està documentada el 1155 i és probable que el seu origen sigui anterior al segle X. Els terratrèmols i les guerres la van afectar de tal manera que de l'original no en queda rastre.

Inicialment l'església era molt senzilla. A finals del segle XV i començaments del XVI, es va ampliar. Els terratrèmols van destruir el temple.

En dates posteriors es va refer, però la guerra del francès la va tornar a malmetre. Passada la guerra es va tornar a reconstruir fins que la guerra civil va convertir el recinte en un magatzem de material de guerra i en la retirada, els republicans el van fer explotar, quedant totalment destruït.

Passada la guerra, l'arquitecte Lluís Bonet i Garí va dirigir les obres de reconstrucció. Es va començar per la nau principal, beneïda el 1946. Posteriorment es va acabar la resta de la nau i l'absis.

Bibliografia

  • Arnau i Guerola, Maruja (2000). Els pobles gironins. Festes, història costums, tradicions, vol. VI: La comarca de la Garrotxa (II). Olot: Impremta Aubert.

Situació