Parc Nou

Descripció

El Parc Nou és una antiga finca senyorial que l’any 1932 passà a ser propietat municipal i s’obrí al públic el 30 de maig de 1943 com a parc municipal d’Olot. El Parc Nou actualment, té una superfície d’unes quatre hectàrees. És un jardí entre romàntic i pintoresc amb elements de jardineria anglesa i unes zones boscoses de gran interès botànic. Dins del recinte hi ha la Torre Castanys , actualment Casal dels Volcans.

Les àrees boscoses constitueixen una mostra certament petita però molt representativa de la roureda de roure pènol, roureda molt rara al sud dels Pirineus i que constitueix la vegetació que antigament cobria tot el pla d’Olot. La gran diversitat d’espècies vegetals existents al parc i la necessitat de preservar la roureda de roure pènol van portar a la creació del Jardí Botànic de Vegetació Natural Olotina.

El parc nou, pel fet d’haver sigut propietat privada fins el 1943, permet gaudir de la visió de varis exemplars de roure pènol, arbre dominant a la vall d’Olot en temps anteriors a l’establiment de l’home. Cal remarcar que, actualment, només es troba aquesta espècie a la Val d'Aran i a la Garrotxa.

Bibliografia

Situació