Parc de Pedratosca

Descripció

Es tracta d’un parc de recent creació dedicat a la recuperació d’un indret llargament abandonat. Es basa en la recreació artificial de les antigues artigues que hi havia hagut a l’indret. Cal destacar que tot el parc es troba en una antiga roureda.

El parc ocupa una àrea d’unes 25 ha. i es va formar per la colada del volcà Croscat fa uns 11.000 anys. Aquests paratges van ser propietat del Monestir de Sant Benet de Bages i originàriament era un gran bosc de roure pènol. A finals del segle XIX, es van anar obrint camps de conreu, envoltats de murs de pedra seca, anomenats artigues. El resultat va ser la quasi desaparició de la roureda i la creació de molts petits camps de conreu dividits per parets de pedra seca.

El parc va obtenir el Premi Europeu de Paisatge Rosa Barba i el Premi d’arquitectura en l’apartat d’espais exteriors de l’any 2006. L’any 2007 també va obtenir el Premi X+ Verd al segon congrés Europeu Ciutat Verda celebrat a Barcelona.

A l’entrada del parc hi ha el baixador de Codella. Es tracta d’una antiga parada del carrilet que anava d’Olot a Girona. El telèfon és 972 69 48 97 [2015].

A la zona també s’hi pot fer una passejada en burros. Podeu trobar més informació en aquesta pàgina. [2015]

Bibliografia

Situació