La Ferreria

Descripció

Es suposa que el nom de Ferreria es deu a que fou el casal de la nissaga Ferrer. La casa era anomenada “la Torre” o “castell”.

A la Ferreria va néixer Pere Ferrer “el petit”, el qual va comprar el mas Noguer. Per distingir-se d’altres Noguers de la contrada, aquest es va passar a dir-se Ferrer-Noguer.

El personatge més conegut de la nissaga fou Ignasi Ferrer-Noguer i Traver, nascut el 1742. Els seus pares van deixar la casa i es van establir a Besalú. Ignasi Ferrer-Noguer va cursar estudis de matemàtiques al col·legi Cordelles, de Barcelona. Fou sots-tinent del Regiment d’Infanteria de Voluntaris Estrangers, sent destinat a l’expedició a Alger l’any 1775. Poc després s’uní al Cos de la Marina on va participar en la guerra contra els Algerians, la guerra contra Anglaterra el 1779 i contra França el 1794. Va ser capità de fragata o segon comandant del vaixell de guerra “Asia”. Va morir a l’Havana als 52 anys, víctima de la pesta negra.

Bibliografia

  • Arnau i Guerola, Maruja (2000). Els pobles gironins. Festes, història costums, tradicions, vol. VI: La comarca de la Garrotxa (I). Olot: Impremta Aubert.

Situació