Lloc

Riudaura.

Durada

Al voltant d’una hora. Uns 20 minuts per baixar al santuari i la resta per tornar al cotxe.

Dificultat

La baixada no té cap dificultat. Només cal portar un calçat adequat ja que al camí hi ha moltes pedres i fang. La tornada, però, és una altre cosa. Es pugen els dos-cents metres de desnivell en poc tros.

Descripció

Es deixa el cotxe en una petita entrada asfaltada a la dreta de la carretera que porta a Vidrà. Per saber més d’aquesta carretera podeu mirar la següent pàgina. El punt exacte d’aquest petit aparcament està marcat al mapa anterior. Les coordenades del lloc són: 42°10’3.97″N 2°23’37.70″E. Per arribar-hi primer passareu per una roureda. Després arribareu a una clariana amb una casa a la vostre dreta. Poc més endavant veureu una casa amb una granja a la vostre esquerra, molt avall. A partir d’aquí us heu de fixar amb la vostre dreta i veureu un punt on l’asfalt sembla indicar un trencant.

Un cop heu deixat el cotxe, el camí comença a la vostre dreta. Es tracta d’un pas força ample, d’uns dos o tres metres. Tota la caminada transcorre dins una fageda. El principi, molt obac, només veureu faigs. Més endavant, començareu a veure avellaners, alguna alzina, alguns roures, grèvols, arços blancs… I al final, davant el santuari hi ha alguns freixes i, al haver-hi la font i un rierol, també trobareu arbres de ribera com els trèmols.

El primer tram és curt i planer. Després ja comença la baixada, contínua, fins arribar al santuari.

A mig camí, hi ha una bifurcació. Heu de girar a l’esquerra i continuar baixant.

Al punt on hi ha el santuari, veureu que el camí continua avall. Aquest us portaria a Riudaura pel camí del “petroli”.

La tornada es farà pel mateix camí.

Punts d’interès

Fotografies