Lloc

Sortida de l’hostal Vertisol de les Preses.

Durada

Un quart d’hora.

Dificultat

Qualsevol cotxe és bo ja que la carretera està asfaltada en tot el tram. La carretera és estreta per dos cotxes. Hi ha alguns punts on un cotxe es pot arraconar, però són pocs.

Descripció

Ruta
Ruta

Començarem a l’aparcament de l’Hostal Vertisol. Anirem en direcció a Sant Esteve d’en Bas. Després de 1.3 quilòmetres, veureu un indicador força gran a la vostre esquerra. Gireu en aquest punt. En uns cent metres, la carretera gira bruscament a la dreta. Aquí hi ha la cadena que permet el pas. Als estius, obren tots els dies de 10 del matí a 8 del vespres. A partir de setembre, només obren els caps de setmana de 10 del matí a 6 del vespre. Continueu pujant fins arribar a l‘àrea recreativa de Xenacs.

A banda dels miradors que trobareu a dalt a Xenacs, també hi ha un parell de miradors a l’última part del recorregut. En els dos hi ha espai suficient per un cotxe. En aquests miradors hi ha un plafó amb indicacions per identificar les muntanyes. D’aquesta manera, si voleu veure la part de Cabrera, haureu de parar al primer mirador pujant. Si voleu veure la Vall d’en Bas us podeu parar en el segon i si voleu veure la fageda i els volcans de Santa Pau, haureu d’anar fins el mirador de Puig Rodó.

Punts d’interès

Durant la pujada passareu entre els tres tipus de bosc predominants a la Garrotxa; l’alzinar, la roureda i la fageda. El curiós, però, és que per la situació de la muntanya, l’ordre natural es trenca i enlloc de trobar primer l’alzinar, després la roureda i finalment la fageda, el que trobareu és primer la roureda, després la fageda i finalment l’alzinar.