Lloc

Joanetes.

Durada

Uns deu minuts fins la capella de Sant Mateu i deu minuts més per arribar al salt del Roure.

Dificultat

La dificultat és mínima. Només cal vigilar el camí fins al salt del Roure ja que sol estar molt humit i és fàcil relliscar.

Descripció

Ruta
Ruta

Per arribar al lloc on deixarem el cotxe, cal anar fins el poble de Joanetes. Passarem per davant del restaurant de Can Barris i girarem a l’esquerra. Arribarem a la part de dalt del poble de Joanetes. Continuarem en direcció a la collada de Bracons. Deixarem el cotxe al segon trencant “enporlanat” que trobarem a l’esquerra. Podem deixar el cotxe a l’entrada de la casa que hi ha sobre el trencant.

Seguirem aquesta carretera fins que s’acabi el pòrtland. En aquest punt hi ha un portal. Podem passar per la portalera petita. Arribarem a un casa. Continuarem el camí per l’obertura que veureu a la paret de pedra. En aquest punt es passa per uns camps de pastura (és molt possible que hi hagi vaques i vedells).  De seguida arribareu a la capella de Sant Mateu.

Per arribar al salt del Roure, cal continuar el camí passant per davant la porta de la capella de Sant Mateu (Foto 1). Aquest camí es bifurca una mica més endavant. Cal agafar el camí que baixa. Aquest passa per una boixeda molt espessa (Foto 2). En pocs minuts arribareu al salt del Roure.

Punts d’interès

Fotografies