Lloc

Sortida de les Preses (la Garrotxa) i arribada a Vidrà (Osona).

Durada

1-1.5 hores.

Dificultat

Qualsevol cotxe és bo ja que la carretera està asfaltada en tot el tram. Només cal tenir en compte que gran part del recorregut és molt estret.

Descripció

Ruta
Ruta

La ruta comença a l’aparcament de l’Hostal Vertisol de les Preses. Es surt de l’aparcament per la part del darrera de l’hostal i es gira a l’esquerra. Immediatament girarem a la dreta en direcció al Mallol i Sant Privat. Després de passar el Mallol i abans d’arribar al poble de Sant Privat hem d’agafar un trencant a la dreta (hi ha un indicador que posa Vidrà). Passarem davant el camp de futbol. A partir d’aquí només es tracta d’anar seguint aquesta carretera sense desviar-se enlloc i disfrutar del camí.

La primera part del camí passa entre un bosc de roures de fulla gran (fotos 1-2). Durant la segona part anirem passant entre boscos mixtes i fagedes. Poc després de passar Collfred (foto 3), hi ha el trencant (foto 4) que porta al Salt del Sallent i Santa Magdalena. Abans d’arribar a Vidrà passarem davant el poble de Ciuret (foto 5).

Des de Vidrà podeu continuar cap a Santa Maria de Besora i Sant Quirze de Besora. Més endavant trobareu l’autovia de Vic a Ripoll. Aquí podeu decidir anar cap a Vic tornant a la Vall d’en Bas a través del túnel de Bracons o bé, anar cap a Ripoll i tornar a Olot pels túnels de Capsacosta.

Punts d’interès

El camí és el punt d’interès principal.

Fotografies