Descripció

Hi ha noticies de l’existència d’un pont a Castellfollit gràcies a que es documenta una donació per la seva obra a Besalú el 28 de febrer de 1074.

Durant els segles XIV i XV s’utilitzava el pont trencat o del diable situat just sota el pont nou de l’autovia. Aquest formava part de la via romana que unia Capsacosta amb Besalú. El pont fou destruït per uns aiguats del 1643 i posteriorment, el 1977 un altre aiguat es va emportar bona part de les restes que quedaven.

Després d’aquest pont, el camí continuava pel sud del riu Fluvià fins arribar al riu Toronell, el qual travessava sobre un nou pont. D’aquest pont es tenen notícies ja al segle XI, però les restes actuals són d’un pont gòtic que podria situar-se entre els segles XIV i XVI. El 3 d’abril de 1970, un aiguat es va endur bona part de l’estructura que quedava. Actualment hi ha una un pont nou de ferro.

El camí continua amunt per la cinglera del Toronell fins arribar al poble.

Durant la guerra de la independència, els francesos van construir un pas sobre el Fluvià per poder conquerir la plaça forta de Castellfollit. Aquest pas va ser conegut com “El pas dels Gabaits”. Per la seva construcció van utilitzar bigues del mas Gussinyer.

A finals del segle XVIII es va fer una nova carretera per superar el cingle. Aquest cop, però, van fer-la per la banda est, prop de Can Gussinyer i per travessar el riu s’utilitzava una passera. Pascual Madoz, a mitjans del segle XIX diu: “hay uno de calzada que baja al rio Turonell por el Sur, y otro de herradura que baja al Fluviá por el E. y conduce á la carretera general de Olot á Besalú, que pasa por el despeñadero, fuera de ellos este es inaccesible, se hallan en mal estado”.

L’any 1854 es va començar a refer aquesta carretera i poc després van construir un nou gual d’obra.

En algun moment indeterminat es va construir una palanca de fusta sobre uns pilars de pedra a l’antic camí que porta al pont del Toronell i a Castellfollit. Actualment hi ha una passarel·la nova.

L’any 1881 es pont llegit en un diari el següent: “es vergonzoso para no decir escandaloso, que la única carretera que pone en relación Olot y su comarca con el resto de España, esté interrumpida por solamente un palmo de agua que cubra el vado del Fluvià en el punto de Castellfollit”.

El 1900, el Govern Civil de la Província va aprovar la construcció d’un pont, que es va acabar l’any 1909.

Poc després d’acabar-lo es va comprovar que alguns estreps estaven afermats sobre terrenys movedissos i provocaven esquerdes als pilars. Van haver de refer-lo.

Acabada la guerra civil, els republicans en retirada van volar el pont per impedir el pas als nacionals. Després de tornar-lo a refer, l’aiguat del 1940 va fer desaparèixer dos arcs.

Finalment van decidir deixar-lo com està actualment i van construir l’actual.

Situació

Vista general dels ponts
Vista general dels ponts

Fotografies

Bibliografia

http://pontshistoricsdecatalunya.blogspot.com.es/2015/08/castellfollit-de-la-roca-historia-dels.html