Lloc

Beuda.

Durada

Entre vint i trenta minuts per pujar i uns quinze o vint minuts per baixar.

Dificultat

Tot i la curta durada la dificultat és mitjana. Es pugen uns 200 metres de desnivell en poc més de 800 metres. El camí és dret i ple de pedres. Tan pujant com baixant s’ha d’anar en compte amb les pedres soltes. Es travessa en dues ocasions un torrent. El temps en que hi vaig anar era de sequera i no hi baixava ni una gota.

Descripció

Podem deixar el cotxe al principi del camí. Hi ha un aparcament prou gran per a uns quants cotxes. Per arribar-hi cal anar fins a Beuda. Un cop al poble continuem en direcció al veïnat de Segueró. Després d’uns cinc-cents metres veurem l’aparcament a la nostre esquerra.

A partir d’aquí continuem a peu. Aquest camí ens portaria a Ca n’Oliveres. Després d’uns tres-cents metres es veu el camí a l’esquerra. Hi ha un cartell que ho indica. Aviat veurem a l’esquerra un esvoranc on hi ha un torrent. Aquesta part del camí és relativament planera. Travessarem el torrent un parell de vegades fins a que el camí gira a l’esquerra i canvia de direcció. Aquí comença la pujada forta.

Després de poca estona arribarem a un punt on hi ha un creuament de camins. Hi ha un camí que continua recte i un camí que gira a l’esquerra. També veureu una fita. Cal agafar el camí de l’esquerra de la fita.

Continueu pujant, grimpant a vegades, fins arribar a un collet. En aquest punt hi ha una gran pedra a la vostre esquerra amb una marca. El camí continua passant davant aquesta pedra (foto 1). Després d’uns poc metres ja sou just sota el castellot.

Un cop heu arribat veureu que no hi ha cap camí per pujar fins el recinte emmurallat. Jo vaig pujar per la part esquerra del castellot i vaig baixar per la part dreta.

Us recomano que us arribeu a un mirador que hi ha a la dreta del lloc, a uns pocs metres. Si voleu fer fotos de Beuda o de la plana de l’Empordà, millor per la tarda. Si voleu fer fotos des del mirador que us he recomanat, millor el matí.

Punts d’interès

Tracks

Nota: al punt on hi ha el segon trencant, la motxilla va fer una volta tota sola mentre jo reposava.

Fotografies