Identificació de les muntanyes en una foto

Fa un temps vaig descobrir un gran aplicació que permet identificar el nom de les muntanyes que veus en una foto. Es tracta de "Generate a Panorama". La pàgina web és: http://goo.gl/Ww13X.

Seguidament hi ha una petita guia del seu funcionament i un parell d'exemples que he fet i que trobareu al final de la pàgina.

Primer pas: a la pàgina d'inici hi ha, a la part superior, un mapa amb la situació del punt virtual des d'on has fet la foto. En el meu cas sempre faig servir la visió de satèl·lit. Has de situar el cursor en un punt sobre el mapa i veuràs unes línies que surten en la direcció que hagis triat.

Segon pas: escull on diu "Second Option" la direcció geogràfica a la qual vas dirigir la càmera. Aquest és un dels punts dèbils de l'aplicació ja que només pots escollir vuit punts cardinals o bé un visió de 360°. Un cop el tries es genera una primera visió del panorama (el recuadre del cantó dret). Dic que és un punt dèbil ja que no pots modificar aquesta visió amb la precisió necessària.

Tercer pas: un cop has comprovat que el panorama és el correcte, has de prémer el botó que diu "show the panorama". S'obrirà una pàgina amb el resultat final. Veuràs que els noms finals són molt més nombrosos que els que has vist a la versió preliminar.

Quart pas: en aquesta pàgina no he trobat cap opció per exportar la imatge. En el meu cas utilitzo una eina per capturar imatges de la pantalla.

Hi ha un detall molt important. La base de dades de noms de muntanyes està molt limitat a les zones dels Alps i el Pirineus. He trobat, per exemple, que la segona foto, generava una imatge sense cap nom. Per sort l'aplicació també obté noms de la pàgina "Geonames".

Aquesta pàgina s'alimenta de les aportacions de la gent. Només cal registrar-se i, a través de coordenades, pots donar d'alta la teva informació. Això és el que vaig fer en el cas de la segona foto. També pots corregir dades d'altres usuaris.

Original
Resultat
Original
Resultat