Descripció

Roureda de  roure pènol situada al municipi de la Vall de Bianya. L’any 2005 va ser declarada “monumental” per la Generalitat de Catalunya. Segons la Generalitat en aquest indret hi trobem el roure pènol més alt i un dels de més capçada mesurats a Catalunya. He de reconèixer, però, que vaig ser incapaç d’identificar-lo. No vaig veure cap cartell que especifiqués quin dels roures era l’esmentat. Les mesures preses són: 36 metres d’altura total, 3.67 metres de volta de canó i 32.1 metres de capçada mitjana.

La casa de la Torre havia sigut propietat de la família Vayreda. El pintor Joaquim Vayreda va pintar aquesta roureda en un quadre anomenat “els roures de Bianya”.

Coordenades – altura

(aprox) 42° 12.462′N 2° 26.354′E – 383 metres

Accés

Per arribar-hi us recomano fer-ho a peu des de l’església de Santa Margarida de Bianya. És només mig quilòmetre de camí dins el bosc.

Deixeu el cotxe a l’aparcament que hi ha al davant i continueu a peu resseguint la paret del cementiri. D’aquesta manera arribareu a un prat amb un parell de plàtans a la vostre esquerra.

El camí comença en direcció cap al bosc, a la vostre esquerra. De seguida veureu un filat. El travesseu i continueu per aquest camí. Seguiu recte fins arribar a un segon filat. Travesseu un petit rierol i continueu pel camí.

A uns cent metres, aproximadament, veureu tres roures pènols a la vostre dreta. Estan alineats. Aquest és el lloc on hi ha els arbres més grans.

Fotografies